Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

4.4 31 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 Stücke

Składniki

  • Gruyère in Stücken
    50 g
Teig
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    75 g
  • Weizenmehl und etwas mehr zum Ausstreuen
    150 g
  • Salz
    ½ TL
  • Wasser
    50 g
Füllung und Fertigstellung
  • Speck, gewürfelt (siehe Tipp)
    200 g
  • Eier
    4
  • Milch
    50 g
  • Crème fraîche
    100 g
    100 g Rahm
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 290 kcal / 1215 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...