Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Gruyère, in Stücken
Teig
- 75 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Weizenmehl und etwas mehr zum Ausstreuen
- ½ TL Salz
- 50 g Wasser
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Speck, gewürfelt (siehe Tipp)
- 4 Eier
- 50 g Milch
-
100
g Crème fraîche
lub 100 g Rahm - ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lauch-Speck-Tarte
1 godz.
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Lauchwähe mit Schinken
1h 45min
Lasagne
2 Std.
Risotto
30 min
Bündner Capuns
35 min
Pappardelle mit Rucola und Ricotta
1 godz.
Flammkuchen mit Speck
40min
Zwiebel-Käsewähe
1 Std. 15 Min
Zwiebelwähe
1 Std. 15 Min
Älpler-Gratin
50 min
Spitzbuben mit Glühweingelee
2h 40min