Quiche Lorraine

4.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 Stücke

Składniki

  • Gruyère in Stücken
    50 g
Teig
  • Butter kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
    75 g
  • Weissmehl und etwas mehr für die Arbeitsfläche
    150 g
  • Salz
    ½ TL
  • Wasser
    50 g
Füllung und Fertigstellung
  • Speck, gewürfelt
    200 g
  • Eier
    4
  • Milch
    50 g
  • Crème fraîche
    100 g
    100 g Vollrahm
  • Salz
    ¼ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 11.2 g
Kalorie 1405.4 kJ / 335.9 kcal
Tłuszcz 25.2 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 15.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...