Dinkel-Pizza

Dinkel-Pizza

5.0 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Olivenöl, nativ
  • Wasser Zimmertemperatur
    220 g
  • Zucker
    1 TL
  • frische Hefe zerbröckelt,
    20 g
    2 TL Trockenhefe, (8 g)
  • Pizzamehl
    200 g
    200 g Manitoba-Mehl
  • Dinkelmehl
    200 g
  • Olivenöl, nativ und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Salz
    1 ½ TL
Belag
  • Radicchio in Stücken
    450 g
  • Salz
    2 - 3 Prisen
  • Olivenöl, nativ
    20 g
  • Taleggio ohne Rinde
    200 g
  • Walnüsse, enthülst
    10 - 15

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 213 kcal / 891 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...