Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Olivenöl, nativ
- 220 g Wasser, Zimmertemperatur
- 1 TL Zucker
-
20
g frische Hefe, zerbröckelt,
lub 2 TL Trockenhefe (8 g) -
200
g Pizzamehl
lub 200 g Manitoba-Mehl - 200 g Dinkelmehl
- 30 g Olivenöl, nativ, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 ½ TL Salz
Belag
- 450 g Radicchio, in Stücken
- 2 - 3 Prisen Salz
- 20 g Olivenöl, nativ
- 200 g Taleggio, ohne Rinde
- 10 - 15 Walnüsse, enthülst
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 891 kJ / 213 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkel-Haselnussbrot
2 godz. 50 min
Broccoli-Burger an Radieschen-Salsa
1h
Brokkolibratlinge mit Radieschensalsa
1h 10min
Schoggi-Muffins mit Pekannüssen
30 Min
Gefüllte Vollkornbrötchen mit Gemüsesticks und Dip
1h 10min
Vollkornbrot Glutenfrei
4 Std.
Amaranthcreme mit Kirschen und Hanf
35min
Blätterteig, schnell
2 godz.
Graupenrisotto mediterran
50min
Rüebli-Nuss-Muffins
45 min
Studententaler
40min
Spinat-Linsensuppe
50min