Vollkorn-Burgerbrötchen

Vollkorn-Burgerbrötchen

4.2 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 Stücke

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln, festkochend gewürfelt (1 cm) (siehe Tipp)
    250 g
  • Weizen, ungemahlen
    250 g
  • Milch
    75 g
  • frische Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Eier
    3
  • Weissmehl
    250 g
  • feinkörniges Salz
    2 TL
  • Butter weich, in Stücken
    60 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 439 kcal / 1837 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 7.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...