Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Milch
- 60 g Butter, in Stücken
-
½
Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
lub 1 Päckchen Trockenhefe (ca. 7 g) - 1 TL Zucker
- 500 g Weissmehl
- 2 TL Salz
- 1 Ei, verquirlt, zum Besteichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 689 kJ / 165 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
-
1.August 10 Przepisów, Szwajcaria
-
Brote backen mit Thermomix® Sensor 28 Przepisów, Szwajcaria
-
Cookidoo® Serviert 2021 10 Przepisów, Szwajcaria
-
Cookidoo® serviert 2022 11 Przepisów, Szwajcaria
-
Cookidoo® serviert 2023 10 Przepisów, Szwajcaria
-
Eifach. Sälber. Gmacht. 203 Przepisy, Szwajcaria
-
En Guete, Schwiiz! 95 Przepisów, Szwajcaria
-
Wunschrezepte 12 Przepisów, Szwajcaria
Alternatywne przepisy
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1h 10min
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1h 55min
Getränkter Zitronencake
1 godz. 30 min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Kartoffelstock nature
55 λεπτ.
Herbstlicher Tirolercake
1 godz. 30 min
Luzerner Lebkuchen
55 λεπτ.
Aargauer Rüeblitorte
2h
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2 godz. 10 min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 godz. 10 min
Mailänderli
3h