
Urządzenia i Akcesoria
Apfelrotkohl
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen
Składniki
-
Äpfel (z.B. Boskop), in Stücken200 g
-
Rotkohl in Stücken500 g
-
Zwiebel (60 g), halbiert1
-
Schmalz40 g
-
Lorbeerblatt, getrocknet oder frisch1
-
Rotweinessig30 g
-
Zucker30 g
-
Salz½ TL
-
Piment, gemahlen1 Prise
-
Wasser150 g
-
Gemüsebouillon Paste1 geh. TL
-
Rotwein100 g
-
Wacholderbeeren2
-
Johannisbeergelee50 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
235 kcal /
981 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
4.4 g