Apfelrotkohl

Apfelrotkohl

4.8 141 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Äpfel (z.B. Boskop), in Stücken
    200 g
  • Rotkohl in Stücken
    500 g
  • Zwiebel (60 g), halbiert
    1
  • Schmalz
    40 g
    40 g Butter
  • Lorbeerblatt, getrocknet oder frisch
    1
  • Rotweinessig
    30 g
  • Zucker
    30 g
  • Salz
    ½ TL
  • Piment, gemahlen
    1 Prise
  • Wasser
    150 g
  • Gemüsebouillon Paste
    1 geh. TL
  • Rotwein
    100 g
  • Wacholderbeeren
    2
  • Johannisbeergelee
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 235 kcal / 981 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...