Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Äpfel (z.B. Boskop), in Stücken
- 500 g Rotkohl, in Stücken
- 1 Zwiebel (60 g), halbiert
-
40
g Schmalz
lub 40 g Butter - 1 Lorbeerblatt, getrocknet oder frisch
- 30 g Rotweinessig
- 30 g Zucker
- ½ TL Salz
- 1 Prise Piment, gemahlen
- 150 g Wasser
-
1
geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel - 100 g Rotwein
- 2 Wacholderbeeren
- 50 g Johannisbeergelee
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 981 kJ / 235 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Reibekuchen
45min
Linsensuppe
8 Std. 45 Min
Kartoffelsuppe
1 Std.
Sauce Hollandaise
15min
Kräuterbutter
5 Min
Apfelmus
20min
Sauce Hollandaise
15min
Überbackener Blumenkohl mit Ofenkartoffeln und Senfsauce
1klst 50 min
Spargel mit Kartoffeln
50 Min
Gewürzpaste für Gemüsebrühe
45min
Apfelmus
20min
Apfel-Karotten-Rohkost
5 Min