Apfelrotkohl
TM5 TM6

Apfelrotkohl

4.8 (136 ocen)

Składniki

  • 200 g Äpfel (z.B. Boskop), in Stücken
  • 500 g Rotkohl, in Stücken
  • 1 Zwiebel (60 g), halbiert
  • 40 g Schmalz
    lub 40 g Butter
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet oder frisch
  • 30 g Rotweinessig
  • 30 g Zucker
  • ½ TL Salz
  • 1 Prise Piment, gemahlen
  • 150 g Wasser
  • 1 geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
    lub 1 Gemüsebouillonwürfel
  • 100 g Rotwein
  • 2 Wacholderbeeren
  • 50 g Johannisbeergelee

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
981 kJ / 235 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
4.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy