Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgen-Konfitüre auf Vorrat
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
12 Einmachgläser
Składniki
-
Zwetschgen Tiefgefroren, aufgetaut3000 g
-
Gelierzucker 2:11500 g
-
Rum (opcjonalnie)160 g
-
Zimt1 TL
-
2 Vanilleschote und Mark, Mark ausgekratztVanille, gemahlen1 TL
-
Sternanis4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Einmachglas
Sód
5 mg
Białko
1 g
Kalorie
2750 kJ /
657 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
147 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aprikosen Konfitüre
45 min
Zwetschgen Konfitüre
45 min
Himbeer-Zitronen Gelee
45 min
Milchreis mit Zwetschgenkompott
55 min
Apfelmus auf Vorrat
30 min
Aprikosen-Konfitüre auf Vorrat
55 min
Johannisbeergelee
50 min
Konfitüre mit Gelierzucker
30 min
Erdbeerkonfitüre
30 min
Heidelbeer Konfitüre
45 min
Traubengelee
1 godz.
Heidelbeermarmelade
55 min