
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cukru
- 150 g herbatników maślanych, przełamanych na pół
- 100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
- 50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 100 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 150 g oleju kokosowego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 20311 kJ / 4851 kcal
- Białko
- 64 g
- Węglowodany
- 368 g
- Tłuszcz
- 351 g
- Błonnik
- 40.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bajaderki
1 godz. 15 min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 godz. 15 min
Mleczne cukierki
2 godz. 5 min
Płynące ciasto czekoladowe z wędzonym twarogiem
30 min
Tort z masłem orzechowym
3 godz. 30 min
Słodki pudding toffi
1 godz.
Tort dyniowy
2 godz. 40 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 godz. 45 min
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8 godz. 20 min
Limonkowe ciasto na zimno
2 godz. 50 min
Glasaż kakaowy
35 min