Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garniture
- 400 g de raisins de Smyrne
- 30 g d'eau
- 20 g de sucre
- 1 c. à soupe de kirsch
- ¼ c. à café de cannelle moulue
Pâte
- 500 g de farine
- 1 sachet de poudre à lever
- 200 g de sucre
- 1 c. à café de sel
- 180 g de beurre, froid, coupé en morceaux
- 80 g de cidre
- 80 g de crème acidulée, toutes sortes
Finition
- 1 œuf battu pour badigeonner
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1435 kJ / 343 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tourte au séré et aux fraises
2u. 50min
Crème de marrons avec compote de poires et cookies croustillants pour les fêtes
1h
Glace à la vanille
12h
Glace aux fruits
5min
Pains de Saint-Gall
26 Std. 30 Min
Charlotte au chocolat et à la banane
Brak ocen
Gâteau au chocolat léger
2j 15 menit
Brocéliande
Brak ocen
Pavé au chocolat épicé
12h
Biscuits fourrés type Oréo®
3 godz. 50 min
Mousse aux fruits rouges
5h
Pain au lait
2h 20 min