Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'amandes, entières, décortiquées
- 250 g de farine, et un peu plus pour fariner
- ½ c. à café de sel
- 150 g de sucre
- 125 g de beurre, froid, en morceaux
- 125 g de crème acidulée, 20 % de m.g.
-
150
g de sérac
lub 150 g de ricotta fraîche - ½ c. à café de cannelle moulue
- 2 c. à soupe de raisins de Smyrne
- 1 c. à soupe de jus de citron, selon les goûts
- 2 c. à soupe d'eau, pour badigeonner les bords
-
2000
g d'huile
lub 2000 g d'huile de coco hydrogénée
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1520 kJ / 363 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartare de légumes
25min
Tourte aux noix de l'Engadine
1 Std. 15 Min
Séré aux herbes
10min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Pain aux poires
Brak ocen
Capuns des Grisons (Spécialité grisonne)
35min
Liqueur à l'abricot
Brak ocen
Tourte aux poires
9h
Sorbet, rapide
10min
Vermicelles
3h 15min
Canestrelli
Brak ocen
Cake aux branches
1h 10min