Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di latte, + q.b. per spennellare
- 80 g di burro, morbido, a pezzi
- ½ cubetto di lievito fresco, sbriciolato
- 1 cucchiaino di zucchero
-
500
g di farina per treccia
lub 500 g di farina di grano - 2 cucchiaino di sale
- 25 g di acqua
- 5 g di bicarbonato di sodio
- 1 cucchiaino di sale marino, per cospargere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2757 kJ / 659 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Tiramisù
5h 40min
Panini del 1° Agosto
1h 10 min.
Polenta ticinese
45 min.
Pizza Margherita
2h
Knöpfli
50 min.
Biscotti al vin brûlé
2h 40min
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Corona dei Re Magi con uvetta
1h 55min
Corona dei Re Magi
2h 15min
Crostata di mele
1h 15 min.
Treccia bernese
1h 45 min.
Biscotti milanesini
3h