Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Il pan di Spagna al cioccolato
- 10 - 15 g di burro, per lo stampo
- 120 g di farina, + q.b. per lo stampo
- 2 tuorli d'uovo
- 4 uova intere
- 140 di zucchero
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 20 g di maizena
- 1 cucchiaino di lievito in polvere, (½ bustina)
- 20 g di cacao in polvere
La composizione della torta
- 370 g di amarene sciroppate (pesare sgocciolate) e lo sciroppo a parte
- 300 g di zucchero a velo
- 50 g di liquore Kirsch
- 800 g di panna (35 % di grassi), molto fredda
- 400 g di mascarpone
- 300 g di cioccolato fondente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3748 kJ / 897 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla parmigiana
30min
Knöpfli
50min
Polenta ticinese
45min
Grittibänz dolci
2óra 15p
Condimento balsamico
Brak ocen
Crema Thermomix®
45min
Knöpfli
50min
Pollo in salsa di pesche
Brak ocen
Corona dei Re Magi
2óra 15p
Biscotti al tiramisù
1h 30min
Kipferl alla vaniglia
1h 30min
Biscotti milanesini
3h