![Foresta nera Foresta nera](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/542A75A4-DD41-4E02-A931-D84C68D2EA0C/Derivates/A8676BD1-AB68-4622-864F-297464EE71FB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Il pan di Spagna al cioccolato
- 10 - 15 g di burro, per lo stampo
- 120 g di farina, + q.b. per lo stampo
- 2 tuorli d'uovo
- 4 uova intere
- 140 di zucchero
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 20 g di maizena
- 1 cucchiaino di lievito in polvere, (½ bustina)
- 20 g di cacao in polvere
La composizione della torta
- 370 g di amarene sciroppate (pesare sgocciolate) e lo sciroppo a parte
- 300 g di zucchero a velo
- 50 g di liquore Kirsch
- 800 g di panna (35 % di grassi), molto fredda
- 400 g di mascarpone
- 300 g di cioccolato fondente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3748 kJ / 897 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Treccia bernese
1h 45min
Insalata di verdura e frutta a crudo
10min
Stelle alla cannella
1 Std. 30 Min
Crêpes
1 godz. 20 min
Vermicelles
3h 15min
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Panini del 1° Agosto
1hod. 10min
Corona dei Re Magi
2 godz. 15 min
Crostata di mele
1h 15min
Zuppa d'orzo grigionese
55 min
Crema Thermomix®
45min
Biscotti milanesini
3 Std.