Foresta nera

Foresta nera

2.3 4 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

Il pan di Spagna al cioccolato
  • di burro per lo stampo
    10 - 15 g
  • di farina
  • tuorli d'uovo
    2
  • uova intere
    4
  • di zucchero
    140
  • di sale (opcjonalnie)
    1 pizzico
  • di lievito in polvere (½ bustina)
    1 cucchiaino
  • di maizena
    20 g
  • di cacao in polvere
    20 g
La composizione della torta
  • di amarene sciroppate (pesare sgocciolate) e lo sciroppo a parte
    370 g
  • di zucchero a velo
    300 g
  • di liquore Kirsch
    50 g
  • di panna intera, fredda
    600 g
  • di panna intera molto fredda
    200 g
  • di mascarpone
    400 g
  • di cioccolato fondente
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 897 kcal / 3748 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 57 g
Węglowodany 81 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...