Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 20 g di olio di oliva + q.b. per ungere
- 260 g di acqua, tiepida
- 1 cucchiaino di zucchero
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (20 g)
- 500 g di farina
- 1 ½ cucchiaino di sale
Farcitura
- farina per infarinare
- 10 g di olio di oliva + q.b. per ungere
- 1 spicchio di aglio
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 1 pizzico di origano, secco
- 100 - 150 g di acciughe, intere, fresche
- 5 - 6 pomodorini, tagliati a metà
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2611 kJ / 624 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa olandese
Brak ocen
Glassa di zucchero
5 min
Cannelloni spinaci e ricotta
1 godz. 30 min
Salsa all'aglio
15 min
Maluns grigionesi
Brak ocen
Salsa olandese
15 min
Focaccia alla farina di farro
Brak ocen
Pollo in salsa di pesche
Brak ocen
Tabulè di quinoa e tonno
40 Min
Succo disintossicante
Brak ocen
Risotto ai funghi porcini con brie
35 min
Korma alla pescatora
Brak ocen