Focaccia con acciughe

Focaccia con acciughe

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 pezzi

Składniki

Impasto
  • di olio di oliva + q.b. per ungere
    20 g
  • di acqua tiepida
    260 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di malto in polvere
  • di lievito di birra fresco (20 g)
    ½ cubetto
    1 bustina di lievito secco
  • di farina
    500 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
Farcitura
  • farina per infarinare
  • di olio di oliva + q.b. per ungere
    10 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di prezzemolo fresco le foglie lavate ed asciugate
    2 rametti
  • di origano, secco
    1 pizzico
  • di acciughe, intere, fresche
    100 - 150 g
  • pomodorini tagliati a metà
    5 - 6
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 624 kcal / 2611 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 101 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...