Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g di zucchero
- 150 g di nocciole sgusciate, con la buccia
- 250 g di farina
- 200 g di burro, non salato, morbido, a pezzi (2 cm)
- ½ cucchiaino di vaniglia in polvere
- ¼ di cucchiaino di cannella in polvere
- 2 pizzichi di chiodi di garofano in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 albume di uovo
- 140 g di gelatina di lampone
- 140 g di gelatina di ribes rossi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 436 kJ / 104 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Treccia della domenica in due varianti
2hod. 10min
Insalata di patate
1h 5 min
Pizzoccheri di Poschiavo con verdure
1小时 30 分钟
Purea di mele per la dispensa
Brak ocen
Torta di pane
1 godz. 20 min
Gratin di patate
1小时 10 分钟
Biscotti al vin brûlé
2 godz. 40 min
Omini di pasta (Grittibänze)
2hod. 10min
Torta di carote argoviese
2小时
Corona dei Re Magi
2h 15min
Brunsli di Basilea
8 Std. 40 Min
Biscotti milanesini
3h