Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 200 g di farina
- 1 tuorlo d'uovo
- 100 g di burro, morbido, a pezzi
- 40 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
Ripieno
- 2 uova
- 1 tuorlo d'uovo
-
200
g di Vin Cuit (Raisinée)
lub 200 g di concentrato di pere - 100 g di panna molto densa (circa 48% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1507 kJ / 361 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Vin brûlé bianco
20min
Chutney di mango
1h
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Parmigiana di melanzane
2h
Vellutata di verdure
40min
New York cheesecake
6 Std. 30 Min
Crema al caramello
4ωρ. 40 λεπτ.
Menú completo: lenticchie, filetto di maiale e verdure
2 Std. 40 Min
Amaretti all'albicocca
40min
Crostini alla mousse di trota
Brak ocen
Insalata di miglio in bicchiere
Brak ocen
Marmellata con zucchero gelificante
30min