Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 200 g di farina
- 1 tuorlo d'uovo
- 100 g di burro, morbido, a pezzi
- 40 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
Ripieno
- 2 uova
- 1 tuorlo d'uovo
-
200
g di Vin Cuit (Raisinée)
lub 200 g di concentrato di pere - 100 g di panna molto densa (circa 48% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1507 kJ / 361 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Polenta ticinese
45 Min
Praline al cioccolato con liquore
Brak ocen
Quiche di asparagi
1óra
Zuppa di asparagi e aneto
25 min
Pizza Margherita
2h
Panini di San Gallo
26h 30 min
Fonduta moitié-moitié
Brak ocen
Pizza alla romana
Brak ocen
Zuppa di zucca
35p
Manzo al tamarindo con riso
8hod. 10min
Zuppa di patate e lenticchie con speck
40 Min
Succo disintossicante
Brak ocen