Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di radice di zenzero fresco, a fettine sottili
- 3 di cipollotti, 2 a spezzi e 1 in anelli (2 mm)
- 1 ½ cucchiaino di semi di cumino
- 2 cucchiaini di paprica dolce
- ¾ cucchiaino di curcuma, secca, in polvere
- ¾ cucchiaino di coriandolo, in polvere
- 30 g di burro, non salato
- 600 g di polpa di zucca, a pezzi
- 700 g di acqua
- 30 g di concentrato di pomodoro
-
1 ½
cucchiaino di dado per brodo vegetale in pasta
lub 1 ½ cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) - ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe macinato
- 200 g di panna
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 746 kJ / 178 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema spalmabile di carote e ceci
15 Min
Salsa per insalata ai semi di zucca
10 Min
Zuppa di asparagi e aneto
25min
Minestra di patate dolci con spiedino di pollo
30 Min
Vellutata di zucca e pomodoro
25min
Zuppa di zucca
35 Min
Zuppa di arance e zucca
35 Min
Zuppa Tom Kha Gai
35 Min
Zuppa speziata di lenticchie alla marocchina
40 min
Zuppa di funghi e patate
45min
Vellutata di zucca e cocco
45min
Zuppa di spinaci e lenticchie
50min