Zuppa di zucca

Zuppa di zucca

4.2 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • di radice di zenzero fresco a fettine sottili
    20 g
  • di cipollotti 2 a spezzi e 1 in anelli (2 mm)
    3
  • di semi di cumino
    1 ½ cucchiaino
  • di paprica dolce
    2 cucchiaini
  • di curcuma, secca, in polvere
    ¾ cucchiaino
  • di coriandolo, in polvere
    ¾ cucchiaino
  • di burro, non salato
    30 g
  • di polpa di zucca a pezzi
    600 g
  • di acqua
    700 g
  • di concentrato di pomodoro
    30 g
  • di dado per brodo vegetale in pasta
    1 ½ cucchiaino
    1 ½ cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    ½ cucchiaino
  • di panna
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 178 kcal / 746 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...