Filetes de peixe com batata gratinada - TM6

Filetes de peixe com batata gratinada - TM6

4.6 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 doses

Składniki

  • alho-francês só a parte branca
    200 g
  • batata pequena ou cortada em pedaços que caibam no bocal da mandolina Bimby® (4 unid. aprox. pequenas),
    600 g
  • Água q.b. p/ cobrir as fatias de batata
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • manteiga
    40 g
  • caldo de peixe
    ½ cubo de
    ½ c. chá de caldo de peixe caseiro
  • pimenta preta
    ½ c. chá de
  • natas espessas (48% de gordura)
    300 g
  • filetes de peixe s/ pele (bacalhau, garoupa, etc.)
    600 g
  • pimenta
    ½ c. chá de
  • raspa de limão
    1 c. sopa de
  • manteiga
    1 c. sopa de
  • limão cortado em metades
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 652.8 kcal / 2731.5 kJ
Białko 35.9 g
Tłuszcz 41.7 g
Węglowodany 37.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 25.1 g
Sód 1001.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...