Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 150 g bolacha digestiva
- 80 g manteiga amolecida
- 1 c. chá de canela em pó
- 1 c. chá de gengibre
- Água q.b. p/ cozer
- 200 g natas
- ½ limão (raspa e sumo)
- 750 g queijo mascarpone
- 150 g açúcar
- 3 ovos
Cobertura
- 450 g pêssego cortado em pedaços pequenos
- 25 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 20 g amido de milho
- 50 g açúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2995.6 kJ / 716 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 51.9 g
- Tłuszcz
- 53.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 447.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de chocolate e framboesa
2u. 45min
Duo de chocolate e avelã
3 Std. 30 Min
Quindão
1h 5min
Cheesecake de framboesa
4h 20min
Tarte de maçã
50 λεπτ.
Trifle de chocolate com mascarpone e frutos tropicais
45min
Pudim de aletria com doce de framboesa
1 Std. 25 Min
Tarte de fruta fresca
1ωρ.
Bolo fresco de morango
3 Std.
Cheesecake de chocolate e café
3h 15min
Tarte de limão e merengue
30 λεπτ.
Tarte de coco
1ωρ.