Wersje kompatybilne
Lombo recheado com alperces com redução de vinho do Porto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dentes de alho
- 200 g vinho branco
- 1 ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- 1 c. sopa de massa de pimentão
- 1500 g lombo de porco em lençol p/ rechear
- 1 folha de louro
- 1 c. sopa de sementes de cominhos
- 10 g azeite
- 200 g alperces secos
- 500 g vinho do Porto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1927.5 kJ / 460.7 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 453.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombo de porco recheado
1ωρ. 30 λεπτ.
Coscorões
2 godz. 30 min
Cheesecake de tomate
8h
Douradas com crumble de avelã e bulgur de legumes
1ωρ.
Rolo de peru recheado com frutos vermelhos
2 godz. 30 min
Lombinhos de porco com mostarda
14 Std.
Rolo de peru recheado
1h 15min
Peru Wellington com batatas Duchesse
2u. 15min
Menu: Salmão com molho de aneto, brócolos e arroz basmati; Custard de chocolate
40 Min
Lombo de porco recheado com maçã e frutos secos
1 Std. 35 Min
Perna de peru com puré de maçã
11 Std. 30 Min
Azevias de grão
50 λεπτ.