Urządzenia i Akcesoria
Lody z solonym karmelem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 porcji
Składniki
Solony sos karmelowy
-
250 g brązowego cukru250 g cukru
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
30 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny
-
1 łyżeczka soli
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Lody
-
½ laski wanilii
-
600 g mleka 3,2% tłuszczu
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g cukru
-
6 żółtek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
2034 kJ /
486 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karmelowe toffi
2h
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12h 10min
Jogurt waniliowy
12h 20min
Krówki toffi
2h
Orzeszki ziemne w karmelu
1h 30min
Sos karmelowy
1h 30min
Jogurt naturalny na Varomie
12h
Bezy klasyczne
3h 15min
Plaster miodu
1h 30min
Kawowy sos karmelowy
45min
Orzechy włoskie w karmelu
1h 30min
Domek z piernika
5h 30min