Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla en trozos
- 30 g de aceite de oliva
- 60 g de pimiento rojo en conserva (escurrido)
- 30 g aceitunas verdes sin hueso
- 1 huevo duro
- 130 g de atún en aceite (escurrido)
- 2 láminas de masa de hojaldre de aprox. 25x40 cm (550 g)
- 2 cucharaditas de azúcar glas (opcjonalnie)
- 1 huevo batido (para pintar)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 3.94 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 11.07 g
- Błonnik
- 0.66 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanadillas de bonito y pisto
1 godz. 45 min
Agujas de ternera
1h 40min
Empanada de bonito
1h 20min
Costrada de espinacas y queso feta
1 godz.
Tarta salada de calabaza y espinacas
1h 20min
Empanadas de pollo
2 godz. 30 min
Empanadillas de maíz (empanadas de humita)
2 godz. 30 min
Empanada de acelgas, chorizo y panceta (Galicia)
1 godz.
Coca de puerros y beicon
1 godz. 50 min
Empanadas criollas
3h
Empanada de raxo
2 godz. 30 min
Empanadillas de Lorca
2h