Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Wasser
- 10 - 15 g Rosenblätter, von 2-3 roten oder rosafarbenen Freilandrosen, ungespritzt
- 220 g Zucker, fein
- 30 g Zitronensaft
- 25 g Rosenwasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 926 kJ / 221 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ofen-Milchreis - Fırında Sütlaç
3 Std. 15 Min
Grießhelva - İrmik Helvası
1 Std. 25 Min
Naturjoghurt - Ev Yapımı Yoğurt
12 Std.
Rivani (Orangen-Grieß-Kuchen)
1h 15min
Fleischköfte mit Kichererbsenmehl im Mangold-Joghurt-Bett
40min
Mandelpudding mit Rosenwasser
1 Std. 20 Min
Marokkanisches Dessertgebäck (Briouats)
35min
Bohnen-Dill-Rauten - Fava
1 Std. 20 Min
Zatar
15 Min
Milchreis-Eis mit Mandellikör und Erdbeeren
7h 45min
Dorade mit Okraschoten - Bamyalı Çupra
40min
Minze-Ayran
5min