Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 80 g Butter, in Stücken
- 200 g Weizenmehl, universal, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 60 g Orangenblütenwasser
- 1 TL Zitronenschale
Mandelfüllung und Fertigstellung
- 250 g Mandeln, geschält
- 170 g Staubzucker
- 30 g Orangenblütenwasser
- 20 g Wasser
- 2 TL Zimt, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 359 kJ / 86 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Blutorangen-Tartelettes
2h
Schoko-Mocca-Torte
9 godz. 30 min
Mandelhappen
1 godz. 30 min
Hefeschnecken mit Sesampaste
2h
Feigenbiskuit - Incirli Kek
2h
Orangenplätzchen
1 Std.
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35 min
Ma'amoul
1 godz. 30 min
Tuzlu - salzige Kringel
35 min
Frankfurter Bethmännchen
40 min
Dotter-Mandel-Kekse (glutenfrei, laktosefrei)
40 min
Getränkter Mandelkuchen
2h