Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 rote Paprika (ca. 1200-1400 g), geviertelt, entkernt
- 1 - 2 Auberginen (ca. 500 g), halbiert
- 5 Knoblauchzehen
- 100 g Olivenöl
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3150 kJ / 753 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Błonnik
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teigtaschen mit Sauerkraut und Fisch
2h 30min
Auberginenpüree
30min
Paprika in Essig-Öl-Marinade
1 Std. 10 Min
Nasi Goreng-Gewürz
5 min
Auberginenpüree
1h 30min
Berbere-Gewürz
10min
Za´atar-Brot
1 Std. 40 Min
Ajvar - Rote Paprikasauce
1h 15min
Paprika-Auberginen-Mus - Ajvar
1h 20 min
Paprika-Auberginen-Mus
1 godz.
Ajvar
1 godz.
Auberginen-Tomaten-Aufstrich
20min