Urządzenia i Akcesoria
Ajvar - Paprika-Auberginen-Zubereitung
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 Schraubgläser
Składniki
-
rote Paprika (ca. 1200-1400 g), geviertelt, entkernt10
-
Auberginen (ca. 500 g), halbiert1 - 2
-
Knoblauchzehen5
-
Olivenöl100 g
-
Salz2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
13 g
Kalorie
3150 kJ /
753 kcal
Tłuszcz
54 g
Błonnik
33 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paprika-Auberginen-Mus
1 godz.
Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
45 min
Eingelegte Paprikaschoten im Glas
40 min
Ajvar
1 godz.
Hefeschnecken mit Sesampaste
2 godz.
Auberginenpüree
1 godz. 30 min
Paprika-Auberginen-Mus - Ajvar
1 godz. 20 min
Brinjal Pickle (Auberginen Pickle)
35 min
Auberginencreme "Orient"
2 godz.
Ajvar - Rote Paprikasauce
1 godz. 15 min
Nudelsäckchen mit Joghurtsauce - Mantı
1 godz. 45 min
Auberginen-Tomaten-Aufstrich
20 min