Zucchinipuffer mit Schafskäse-Dip - Peynir Soslu Mücver

Zucchinipuffer mit Schafskäse-Dip - Peynir Soslu Mücver

4.4 2.3K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

Zucchinipuffer
  • Dill frisch, ohne Stiele
    1 Bund
    1 Bund glatte Petersilie, frisch, ohne Stiele
  • Zucchini in Stücken
    500 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Frühlingszwiebeln (60 g), in Stücken
    3
  • Salz
    1 ½ TL
  • Mehl
    100 g
  • Eier
    4
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Öl zum Braten
Schafskäse-Dip
  • Minze frisch, abgezupft
    3 Stängel
  • Schafskäse z.B. Hakiki Koyun Peyniri oder Feta
    100 g
  • geriebene Zitronenschale
    ½ TL
  • Joghurt, 10% Fett
    200 g
  • Salz
    1 Prise
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • natives Olivenöl
    2 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 18 g
Kalorie 2151 kJ / 514 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...