Rote Linsen-Kürbissuppe

Rote Linsen-Kürbissuppe

4.6 1.5K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert (ca. 70 g)
    1
  • frischer Ingwer geschält, nach Geschmack
    5 - 10 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Sesamöl
    15 g
  • Salz
    1 TL
  • Kurkuma, gemahlen
    1 Msp.
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 TL
  • Hokkaidokürbis mit Schale, in groben Stücken
    200 g
  • rote Linsen
    150 g
  • Wasser
    800 g
  • Kokosmilch
    200 g
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft und gehackt
    4 EL
    4 EL frischer Koriander, Blättchen abgezupft und gehackt
  • schwarzer Sesam
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 9 g
Kalorie 841 kJ / 200 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...