Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Zucker
- 1 EL Zimt, gemahlen
- 420 g Weizenmehl, glatt
- 210 g Butter, kalt, in Stücken
- 3 Eidotter, kalt
- 50 g Milch, kalt
- 50 g Weißwein, kalt
- 1 Prise Salz
- 1 l Frittieröl
- Schlagobers zum Servieren (opcjonalnie)
- Ribiselmarmelade zum Servieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 701 kJ / 168 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Punschkrapferl
1h 5min
Buchteln mit Zwetschken Manner Original Neapolitaner Schnitten Füllung
2 Std. 15 Min
Kirschenstrudel
1 Std. 45 Min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 Min
Hasenöhrl
1 Std.
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Kardinalschnitten
3 Std.
Malakofftorte
10h 20min
Osternest aus Germteig
2h
Mini-Schaumrollen
1h 40min
Eisenbahner von Dr. Oetker
1 Std. 30 Min