Spagatkrapfen

Spagatkrapfen

4.1 9 ocen
Przygotowanie 1 godz. 50 min
Czas całkowity 11 godz. 50 min
36 Stück

Składniki

  • Zucker
    250 g
  • Zimt, gemahlen
    1 EL
  • Weizenmehl, glatt
    420 g
  • Butter kalt, in Stücken
    210 g
  • Eidotter kalt
    3
  • Milch kalt
    50 g
  • Weißwein kalt
    50 g
  • Salz
    1 Prise
  • Frittieröl
    1 l
  • Schlagobers (opcjonalnie) zum Servieren
  • Ribiselmarmelade (opcjonalnie) zum Servieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 1.7 g
Kalorie 701 kJ / 168 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Węglowodany 15.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...