Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Rindsuppe
- 100 g Butter, in Stücken
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Nelken, gemahlen
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 TL Majoran, getrocknet
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 2 - 3 Prisen Muskat, gemahlen
- 200 g Semmelwürfel
- 600 g Rindsleber
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Eier (Größe M)
- 1 - 2 EL Petersilienblättchen, frisch
- 80 g Semmelbrösel
- 300 - 400 g Butterschmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 607 kJ / 145 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Fleischstrudel für Suppe
40 Min
Bayerischer Leberkäse
14 Std. 30 Min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1 godz. 20 min
Käferbohnen-Tafelspitz-Sülzerl
7h 10min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 godz. 40 min
Leberreis
35 Min
Leberknödelsuppe
45 Min
Leberknödel
55 Min
Frittaten
30 Min
Kaspressknödelsuppe
1 Std. 35 Min
Rehragout mit Wurzelgemüse und Rahmerdäpfeln
1 Std. 30 Min