Urządzenia i Akcesoria
Gebackene Leberknödel
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
24 Stück
Składniki
-
Rindsuppe150 g
-
Butter in Stücken100 g
-
Salz1 ½ TL
-
Nelken, gemahlen1 Prise
-
Pfeffer, frisch gemahlen½ TL
-
Majoran, getrocknet2 TL
-
Thymian, getrocknet1 TL
-
Muskat, gemahlen2 - 3 Prisen
-
Semmelwürfel200 g
-
Rindsleber600 g
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Eier (Größe M)2
-
Petersilienblättchen, frisch1 - 2 EL
-
Semmelbrösel80 g
-
Butterschmalz300 - 400 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
607 kJ /
145 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Grammelknödel
1 godz. 30 min
Bröselknödel
40 min
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Leberreis
35 min
Fleischstrudel für Suppe
40 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 godz. 40 min
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Leberknödel
55 min
Kaspressknödelsuppe
1 godz. 35 min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 godz. 20 min