
Urządzenia i Akcesoria
Tiroler Kirchtagskrapfen (Pechmandl-Tascherln)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
25 Stück
Składniki
-
Milch150 g
-
Butter in Stückchen40 g
-
Salz1 Prise
-
Ei1
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen300 g
-
Sonnenblumenöl für die Hände
-
Mohn80 g
-
Rum10 - 15 g
-
Birnen geschält, entkernt, in Stücken150 g
-
Dörrzwetschken, entsteint100 g
-
Preiselbeermarmelade150 g
-
Lebkuchengewürz½ - 1 TL
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)½ TL
-
Honig15 g
-
Butterschmalz400 - 600 g
-
Staubzucker3 - 5 EL
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
157 kcal /
657 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Alles in Butter - Tirol
12 Przepisów
Austria
Austria