Leberpastete im Glas

Leberpastete im Glas

4.8 12 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 4 godz.
4 Gläser

Składniki

  • Salz, unjodiert
    10 - 15 g
  • Majoran, getrocknet
    2 ½ EL
  • Schabzigerklee (Brotklee), gemahlen
    ¾ TL
    ¼ TL Kümmel, gemahlen
  • schwarze Pfefferkörner
    2 TL
  • Pimentkörner
    3
  • Macis
    ¼ - ½ TL
  • Zwiebeln halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehen
    1 - 2
  • Schweineleber sehnenfrei, in Würfeln (3 cm)
    175 g
  • Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte in Würfeln (3 cm)
    175 g
  • Speck, roh, unbehandelt (grüner Speck), gewürfelt (1-2 cm)
    175 g
    175 g Schweineschmalz
  • Wasser
    1265 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (vegan) (siehe Tipp)
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Glas

Kalorie 419 kcal / 1754 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...