Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte, halbiert
- 1 Bund Radieschen
- 1 Apfel, geviertelt
- 1 gelbe Paprika, in Stücken
- 120 g Emmentaler, in Stücken
- 1 EL Öl
- 1 TL Senf
- ½ TL Salz
- 1 TL Zucker
- 1 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 748 kJ / 179 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Radieschen-Gurken-Salat mit Räucherlachs
40 Min
Fenchel-Trauben-Salat
10min
Zucchini-Möhren-Rohkost mit Käse
15min
Apfel-Kürbis-Salat
40 Min
Kürbissalat
10min
Kohlrabi-Radieschen-Salat
10min
Wirsing-Birnen-Salat
25min
Kohlrabi-Birnen-Salat
35 Min
Rotkohl-Birnen-Salat mit Walnüssen
10min
Spitzkohl-Paprika-Salat
10min
Spitzkohlsalat mit Röstzwiebeln
20 Min
Pikanter Möhren-Kohlrabi-Salat
10min