![Manzo alla Stroganoff (TM6) Manzo alla Stroganoff (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4fdc0993-d47f-475d-8309-213a6a53719f/Derivates/bf47a3ba-bbd8-4994-a60a-c524c423aa77.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio di oliva
- 600 g di filetto di manzo a listarelle (1x1x4 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 100 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 250 g di funghi freschi, in quarti
- 30 g di acqua
- 10 g di amido di mais (maizena)
-
½
cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa
lub ½ dado per brodo di carne (dose per 0,5 l) - 1 cucchiaino di mostarda
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di cetriolini sott'aceto, a listarelle (opcjonalnie)
- prezzemolo fresco tritato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1871 kJ / 449 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moqueca
1 godz. 20 min
Stufato di maiale, mele e lenticchie
55 min
Tajine Mqualli (Tajine di pollo)
30 min
Manzo alla Stroganoff
1 godz.
Chicken Teriyaki
45 min
Carote sottovuoto al miele
1 godz. 20 min
Sovracosce sottovuoto di pollo in salsa Teriyaki
2h 10min
Riso pilaf con vitello
1 Std. 50 Min
Chutney al mango e senape
1 Std. 10 Min
Stufato di manzo con fantasmini di purè
1 godz. 30 min
Pollo alla marocchina con cous cous
40 min
Goulash di pollo
2 Std. 15 Min