Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa aioli
- 200 g di olio di oliva
- 5 spicchi di aglio
- 2 tuorli
- 1 cucchiaio di senape
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di peperoncino Espelette, in polvere
Merluzzo
- 4 filetti di merluzzo (circa 120 g l'uno)
- 2 cucchiai di olio di oliva
- 4 pizzichi di sale
- 4 pizzichi di peperoncino Espelette, in polvere
- 800 g di acqua
- 150 - 200 g di rape (circa 1 rapa), a striscioline sottili
- 1 barbabietola rossa tipo crapaudine dalla forma allungata, a striscioline sottili
- 350 - 400 g di carote, pelate e a striscioline sottili
Insalata
- 1 scalogno a pezzi
- 30 g di porro, la parte bianca
- 30 g di sedano rapa
- 100 g di olio di oliva
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 30 g di barbabietola rossa tipo crapaudine dalla forma allungata
Terminare la preparazione
- 20 g di insalata valeriana, lavata
- 8 ravanelli rossi a metà
- 12 rametti di prezzemolo fresco tritato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4032 kJ / 964 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 85 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho di peperone e aceto balsamico
30min
Gazpacho
15 Min
Insalata con uovo pochè
45min
Salsa aioli
10 min
Granita ai pomodorini con yogurt, sedano e cetrioli
5 godz. 50 min
Gazpacho di pomodoro e gamberi
2sa 25 dk
Gazpacho di pomodoro e basilico
15 Min
Bisque
2h
Uovo pochè con carciofi, funghi e salsa alla panna
2h
Guacamole Tex-Mex
5 min
Salsa aioli (vegan)
10 min
Bagna cauda
35min