Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 trutas frescas limpas (400 g cada aprox.)
- 1 pitada de sal
- 3 carcaças, só o miolo
- 150 g leite morno
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 200 g presunto
- 15 g salsa
- 150 g manteiga
- 2 gemas de ovo
- 1 limão, só o sumo
- 100 g banha
- 100 g vinho branco
- 50 g Brandy
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 6086.9 kJ / 1454.8 kcal
- Białko
- 109.8 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 91.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 38.4 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1855.2 mg
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango e azeitonas
50 Min
Massa preguiçosa
1 Std.
Esparguete Sichuan
50 Min
Feijoada à marinheiro
1 Std.
Empadão da consoada
1 Std.
Conchas com salmão e vinagreta de citrinos e funcho
25min
Torta de atum e cogumelos com molho de tomate
1 Std.
Canelones de alho-francês com quinoa e camarão
Brak ocen
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1h 30min
Carne de vaca picante com pera
50 Min
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1 Std.
Arroz-doce de leite condensado
1 Std.