Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de jitomates, en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 90 g de cebolla
- ¾ g de sal fina, o al gusto
- 40 g de chile chipotle adobado
- 500 g de falda de res, en trozos pequeños (3 cm)
- 3 berenjenas
- aceite de oliva, el necesario
- pimienta negra recién molida, al gusto
- hojas de cilantro, frescas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 852.4 kJ / 203.7 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 203.7 mg
Alternatywne przepisy
Arroz Blanco
35min
Picadillo
25min
Sopa de fideo TM6
35min
Arroz rojo
1h 25min
Tinga de pollo en salsa verde, verduras y bizcocho de chocolate al vapor TM6
1h 30min
Salpicón de res
1h
Adobo con carne
50min
Bisteces en salsa verde TM6
45 min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35min
Salsa verde cocida
30 min
Pescado con adobo
1h
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 min