![Gnocco al forno con i ciccioli Gnocco al forno con i ciccioli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ab00114b-a8e1-4796-801a-3e7ef7d71c06/Derivates/361c2719-a655-46f4-9612-0d81bf60b160.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
80
g di pancetta di maiale
lub 80 g di lardo - 320 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di zucchero
- 20 g di lievito di birra fresco
- 600 g di farina tipo 00
-
20
g di olio extravergine di oliva
lub 20 g di strutto - 2 cucchiaini colmi di sale
- 100 g di ciccioli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1268 kJ / 303.2 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 godz. 30 min
Passatelli
45 min
Tortelli verdi
3h 30min
Torta di tagliolini
4小时
Mascarpone
24 Std. 10 Min
Pastaragia
25 Min
Gnocco emiliano
4小时 50 分钟
Zuppa imperiale
1 godz.
Bicchierini di mascarpone e cioccolato
50 min
Gnocco fritto
1 godz. 5 min
Ciambella romagnola
1 godz.
Tigelle
3sa 50 dk