Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
80
g di pancetta di maiale
lub 80 g di lardo - 320 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di zucchero
- 20 g di lievito di birra fresco
- 600 g di farina tipo 00
-
20
g di olio extravergine di oliva
lub 20 g di strutto - 2 cucchiaini colmi di sale
- 100 g di ciccioli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1268 kJ / 303.2 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocco fritto modenese
35min
Zuppa imperiale
1h
Ciambella romagnola
1h
Fiordilatte bolognese
9 godz. 30 min
Grissini di pane
4 godz.
Gnocco emiliano
4h 50min
Schiacciatina
2h 20min
Passatelli
45min
Strozzapreti pasticciati
1h 40min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 Std. 55 Min
Tigelle
3h 50 min
Gnocco fritto
1h 5 min