Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sformato
- 350 g di latte
- 60 g di farina tipo 00 + q.b.
- 15 g di burro + q.b.
- 3 - 4 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 150 g di cipolla dorata, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio di oliva
- 500 g di baccalà ammollato e dissalato, a pezzi (veder consigli)
- 1000 g di acqua
- 250 g di patate a dadini piccoli
- 4 uova
Salsa
- 80 g di cipolla dorata
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di carota
- 20 g di olio di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 cucchiaino di origano secco
- ½ cucchiaino sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1455 kJ / 348.2 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tozzetti
1sa 30 dk
Arista all'arancia
8 godz. 35 min
Baccalà alla ligure
1sa
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50 dk
Crêpes ai funghi
1 Std. 50 Min
Calamari ripieni su crema di pane
1 Std. 10 Min
Baccalà gratinato
1sa
Frittelle di baccalà
12 godz. 50 min
Alici ripiene
50 dk
Mousse di baccalà
45 dk
Pesce finto
7h 5 min
Calamari ripieni
1sa 30 dk