![Girelle al gorgonzola e mortadella Girelle al gorgonzola e mortadella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/745B439D-8208-40FC-BACC-0BBC41717FBB/Derivates/56dd5387-25b0-4a9e-853b-5b12f33a6218.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto
- 4 uova
- 50 g di burro fuso
- 100 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- ½ bustina di lievito in polvere per torte salate
Farcitura
- 150 g mortadella a pezzi
- 100 g di Gorgonzola a pezzi (2-3 cm)
- 125 g di mascarpone
- 1 cucchiaio di brandy
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1703 kJ / 407 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
Alternatywne przepisy
Girelle al basilico con melanzane e Feta
8 Std.
Girelle alle nocciole con crema alla crescenza e prosciutto crudo
8 Std.
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9h
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20 dk
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1sa 20 dk
Tortini con cuore di Parmigiano e pomodori secchi
1 Std.
Girelle integrali al tonno e ceci
8 Std.
Cestini di frolla salata e verdure filanti
1 godz. 25 min
Sformatini al cotechino
30min
Girelle alle erbe con bresaola
8 Std.
Salame di patate e tonno
6h 30min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 Min