Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto
- 4 uova
- 50 g di burro fuso
- 100 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- ½ bustina di lievito in polvere per torte salate
Farcitura
- 150 g mortadella a pezzi
- 100 g di Gorgonzola a pezzi (2-3 cm)
- 125 g di mascarpone
- 1 cucchiaio di brandy
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1703 kJ / 407 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
Alternatywne przepisy
Polpettone ricotta e tonno
45min
Polpettone di tonno
35min
Polpettone in crumble fragrante
1h
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1h 50min
Salatini würstel ed Emmental
1h
Mini cheesecake al pomodoro
3 godz. 25 min
Girelle alla paprika con ricotta e pomodorini
7h 30min
Girelle al basilico con melanzane e Feta
8 Std.
Girelle alle erbe con bresaola
8 Std.
Brie in crosta con cipolle caramellate
1h 10min
Cheesecake allo stracchino e mortadella con pistacchi
9 Std.
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min