Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Gruyère Käse, in Stücken
- 200 g Wasser
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 60 g Butter, in Stücken
- 120 g Dinkelmehl Type 630
- 3 Eier (Kl. M)
- ¼ TL Backpulver
- 60 g Mandeln, gebrannt
- 50 g Apfelessig
- 25 g Aprikosenmarmelade
- 40 g Olivenöl
- 120 g Feldsalat, geputzt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3436 kJ / 582 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée
2h 30min
Gnocchi alla romana
1h
Risotto mit Birne und Gorgonzola
35p
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1h
Panna cotta mit Espresso-Karamell
5h
Krabben-Roulade im Pumpernickel-Mantel mit Schmand-Gurken-Ragout
5sa 50 dk
Sauerbratenragout
49h
Pisco sour
10 min
Cassata-Creme
20 min
Geflügelleber-Mousse zu Brioche
2h
Shortbread mit Rumrosinen
2h
Gorgonzola-Törtchen mit Birne
1h 30 min