Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Gruyère Käse, in Stücken
- 200 g Wasser
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 60 g Butter, in Stücken
- 120 g Dinkelmehl Type 630
- 3 Eier (Kl. M)
- ¼ TL Backpulver
- 60 g Mandeln, gebrannt
- 50 g Apfelessig
- 25 g Aprikosenmarmelade
- 40 g Olivenöl
- 120 g Feldsalat, geputzt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3436 kJ / 582 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50 Min
Fatayer mit Käse und Minze
1 Std. 5 Min
Focaccia di Mandorla
2 godz.
Aprikosen-Tartelettes
3 godz.
Bulgursalat
45 Min
Wassermelonen- Gazpacho
1 Std. 30 Min
Kirsch-Clafoutis
30 Min
Rhabarber-Parfait
8 godz. 50 min
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30 Min
Kaffee-Panna-cotta mit Pinienkern-Karamellsauce
4 godz. 40 min
Mascarpone-Creme mit Knusperstangen
45 Min
Focaccia mit Rosmarin
1h