Urządzenia i Akcesoria
Gougères
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Gruyère Käse in Stücken120 g
-
Wasser200 g
-
Salz und etwas mehr zum Würzen1 TL
-
Butter in Stücken60 g
-
Dinkelmehl Type 630120 g
-
Eier (Kl. M)3
-
Backpulver¼ TL
-
Mandeln gebrannt60 g
-
Apfelessig50 g
-
Aprikosenmarmelade25 g
-
Olivenöl40 g
-
Feldsalat geputzt120 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
19 g
Kalorie
3436 kJ /
582 kcal
Tłuszcz
41 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2019
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Strawberry Margarita frozen
5 min
Gin-Tonic-Sorbet
14 godz.
Parfait mit Pecannuss und Ahornsirup
9 godz.
Zabaione mit Katzenzungen
1 godz.
Tomaten-Focaccia
2 godz. 10 min
Hähnchen-Estragon-Pasta
1 godz. 10 min
Kaffee-Panna-cotta mit Pinienkern-Karamellsauce
4 godz. 40 min
Kartoffelsalat mit Oliven und Salsiccia-Frikadellen
1 godz. 15 min
Kräuterschaumsuppe mit Knoblauchcroutons
25 min
Aprikosen-Tartelettes
3 godz.
Schokoladen-Whiskey-Parfait
9 godz. 30 min
Focaccia mit Gewürzöl
4 godz. 15 min