Urządzenia i Akcesoria
Gougères
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Gruyère Käse in Stücken120 g
-
Wasser200 g
-
Salz und etwas mehr zum Würzen1 TL
-
Butter in Stücken60 g
-
Dinkelmehl Type 630120 g
-
Eier (Kl. M)3
-
Backpulver¼ TL
-
Mandeln gebrannt60 g
-
Apfelessig50 g
-
Aprikosenmarmelade25 g
-
Olivenöl40 g
-
Feldsalat geputzt120 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
19 g
Kalorie
3436 kJ /
582 kcal
Tłuszcz
41 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2019
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gnocchi mit Salbeibutter
2 godz.
Quiche Lorraine
50 min
Yorkshirepudding mit Birnen-Bohnen-und-Speck-Salat
1 godz.
Frühlingstarte
1 godz. 40 min
Schinken-Käse-Scones mit Pastrami
1 godz. 20 min
Tarte mit Bacon und Käse-Kräuter-Füllung
1 godz. 45 min
Lemon Curd-Tartelettes
2 godz.
Galettes mit Pilz-Schinken-Füllung
1 godz. 35 min
Käsefondue (mediterran)
25 min
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1 godz. 15 min
Zitronen-Baiser-Tarte
2 godz. 30 min
Französische Zucchini-Tarte
2 godz.