Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 320 g Wasser
- 3 g frische Hefe
-
400
g Weizenmehl Type 550
lub 400 g Manitoba-Mehl - 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
-
1
TL Backmalz
lub 1 TL Zuckerrübensirup - 8 g Salz
- Olivenöl
-
200
g Büffel-Mozzarella, in Scheiben
lub 200 g Mozzarella, in Scheiben
Belag und Fertigstellung
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- 250 g Zucchini, in Würfeln (2 cm)
- 1 - 2 Prisen Salz
- 250 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 50 g Parmesan, gehobelt
- ½ Bund Basilikum, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2737 kJ / 653 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza mit Ratatouille
3 Std.
Pizza Vier Jahreszeiten
1 Std. 30 Min
Couscoussalat mit gebratenem Gemüse
2h 50min
Pizza mit Kohl und Speck
2h
Pizza mit Lachs
1 Std. 30 Min
Gemüsepizza
1h 40min
Champignonpizza
1h 40min
Zucchini-Pizza
1 Std. 50 Min
Pikante Auberginen-Pizza mit Ziegenkäse
1 Std. 30 Min
Tomaten-Rucola-Pizza
50 Min
Pizza alla marinara (auf Seefahrerart)
1h 35min
Pizza mit Schinken und Pilzen
1 Std. 45 Min