Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 80 g Weizen
- 180 g Weizenmehl Type 1050
- 1 Pck. Trockenhefe
- 1 TL Salz
- 20 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 140 g Wasser
Belag und Fertigstellung
- 80 g Emmentaler, in Stücken
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 500 g Weinsauerkraut, abgetropft, grob zerzupft
- 3 Eier
- 200 g Milch
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- ½ TL Paprika rosenscharf
- 300 g Kasseler, geräuchert, in Würfeln (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1134 kJ / 271 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 760 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing-Hackfleisch-Auflauf
1h 30min
Grünkohl-Kabanossi-Gratin
1h 25min
Rosenkohl-Hefe-Kuchen mit Schinken
1h 30min
Spitzkohlquiche mit Bratwurstbällchen
1h 15min
Hackfleisch-Dinkel-Quiche mit Sesam
2 godz. 10 min
Möhren-Quiches
1 godz. 10 min
Blumenkohl-Schnitzel-Quiche
1h 25min
Herzhafter Chorizo-Kuchen
1h
Spargel-Zwiebelkuchen
1 godz. 10 min
Quiche Hawaii
50min
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1 godz. 20 min
Quiche mit Schinken und Spinat
1 godz. 20 min