
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 80 g Weizen
- 180 g Weizenmehl Type 1050
- 1 Pck. Trockenhefe
- 1 TL Salz
- 20 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 140 g Wasser
Belag und Fertigstellung
- 80 g Emmentaler in Stücken
- 1 Bund Petersilie abgezupft
- 500 g Weinsauerkraut abgetropft, grob zerzupft
- 3 Eier
- 200 g Milch
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- ½ TL Paprika rosenscharf
- 300 g Kasseler, geräuchert in Würfeln (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 271 kcal / 1134 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 760 mg