Sauerkraut-Quiche mit Kasseler

Sauerkraut-Quiche mit Kasseler

4.2 75 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Weizen
    80 g
  • Weizenmehl Type 1050
    180 g
  • Trockenhefe
    1 Pck.
  • Salz
    1 TL
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Wasser
    140 g
Belag und Fertigstellung
  • Emmentaler in Stücken
    80 g
  • Petersilie abgezupft
    1 Bund
  • Weinsauerkraut abgetropft, grob zerzupft
    500 g
  • Eier
    3
  • Milch
    200 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Paprika rosenscharf
    ½ TL
  • Kasseler, geräuchert in Würfeln (1 cm)
    300 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 760 mg
Białko 20 g
Kalorie 1134 kJ / 271 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...