Pfannkuchen mit Bologneser Füllung

Pfannkuchen mit Bologneser Füllung

4.0 347 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    60 g
  • Mozzarella (125 g), abgetropft, in Stücken
    1 Kugel
  • Eier (Kl. M)
    4
  • Milch
    300 g
  • Mehl
    200 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Möhren in Stücken (2 cm)
    150 g
  • Peperoni, rot entkernt, in Stücken
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    90 g
  • Hackfleisch, gemischt grob zerzupft
    300 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    2 Prisen
  • Oregano, getrocknet
    ½ TL
  • Tomatenmark
    20 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Rucola geputzt
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 39 g
Kalorie 3550 kJ / 848 kcal
Tłuszcz 53 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...