Gulaschsuppe mit Laugenbällchen

Gulaschsuppe mit Laugenbällchen

4.2 1.4K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Laugenbällchen
  • Laugenbrezel in Stücken
    200 g
    200 g Laugenstangen, in Stücken
  • Petersilie abgezupft
    3 Stängel
  • Milch
    150 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ½ TL
Gulaschsuppe und Fertigstellung
  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    30 g
  • Rindergulasch in Würfeln (ca. 2 cm)
    500 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Senf
    1 TL
  • Wasser
    600 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika rosenscharf
    1 TL
  • Lorbeerblatt, frisch
    1
  • Speisestärke
    20 g
  • rote Paprika (ca. 150 g), in Streifen (ca. 1 x 4 cm)
    1
  • grüne Paprika (ca. 150 g), in Streifen (ca. 1 x 4 cm)
    1
  • gelbe Paprika (ca. 150 g), in Streifen (ca. 1 x 4 cm)
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 660 kcal / 2766 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...