Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cda de aceite de cacahuate
- 1000 g de carne de res para estofados, en trozos (3 cm)
- 5 g de semillas de cilantro
- 5 g de semillas de comino
- 5 g de semillas de hinojo
- 10 g de sal marina
- 5 g de pimienta negra entera
- 240 g de cebolla, en cuartos
- 4 dientes de ajo, pelados
- 2 té limón, fresco, solamente la parte blanca y rebanadas
- 4 piezas de chiles rojos, frescos, sin tallo, ni semillas partidos por la mitas
- 15 g de jengibre fresco, pelado y cortado en rebanadas
- 15 g de raíz de galanga fresca, pelada y en rebanadas (2 mm)
- 50 g de agua
- 800 g de leche de coco, en lata
- 1 cdas pasta de tamarindo
- hojas de cilantro, frescas para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1404.8 kJ / 335.8 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de ejotes con aderezo de curry
45 dk
Chili con carne
30 Min
Salsa de tamarindo
40 dk
Frijoles charros
35 dk
Col rellena en salsa agridulce
3h 30min
Cerdo marinado con fideos y salsa bbq en cocción lenta TM6
4 godz. 25 min
Curry de papa (Ala hodi)
40 dk
Frijoles negros
25 min
Namura (pastel de semolina de trigo)
1h 50min
Arroz Persa con eneldo y granada
40 dk
Chutney de mango y tamarindo
20 dk
Pay de nuez con chocolate
1 Std. 10 Min