Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cda de aceite de cacahuate
- 1000 g de carne de res para estofados, en trozos (3 cm)
- 5 g de semillas de cilantro
- 5 g de semillas de comino
- 5 g de semillas de hinojo
- 10 g de sal marina
- 5 g de pimienta negra entera
- 240 g de cebolla, en cuartos
- 4 dientes de ajo, pelados
- 2 té limón, fresco, solamente la parte blanca y rebanadas
- 4 piezas de chiles rojos, frescos, sin tallo, ni semillas partidos por la mitas
- 15 g de jengibre fresco, pelado y cortado en rebanadas
- 15 g de raíz de galanga fresca, pelada y en rebanadas (2 mm)
- 50 g de agua
- 800 g de leche de coco, en lata
- 1 cdas pasta de tamarindo
- hojas de cilantro, frescas para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1404.8 kJ / 335.8 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lomo de cerdo en salsa agridulce
9h 30 min
Ajillo de chipotle y guajillo
10 min
Sopa de chorizo, papas y col
35 min
Aperitivo de arándanos y canapés de camarones
5óra
Col rellena en salsa agridulce
3h 30 min
Quenelles con salsa de berros
2 Std. 45 Min
Sangrita
5 min
Encurtidos (Achcharu)
48h 30min
Curry de lentejas (dahl)
30min
Arroz basmati
40 min
Pasta fresca de jitomate
Pas d’évaluation
Filete a la pimienta
1h 40 min