Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 250 g rote Johannisbeeren, abgezupft
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Peperoni, rot, halbiert, entkernt, in feine Streifen geschnitten
- 300 g Zucker
- 500 g Weißweinessig
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (z. B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3151 kJ / 752 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 165 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Chutney
1 Std. 30 Min
Johannisbeergelee
25min
Rhabarber-Limetten-Met für Prosecco
2h 15min
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25min
Pflaumensirup
25min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25min
Kirsch-Gewürz-Chutney
30 Min
Quitten-Meerrettich
30 Min
Rhabarber-Konfitüre
30 Min
Rhabarber-Vanille-Sirup
1h
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
1 Std. 30 Min
Kürbis-Apfel-Chutney
50min