Urządzenia i Akcesoria
Tomaten-Johannisbeer-Chutney
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 Schraubgläser
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
rote Johannisbeeren abgezupft250 g
-
stückige Tomaten (400 g)1 Dose
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Peperoni, rot halbiert, entkernt, in feine Streifen geschnitten1
-
Zucker300 g
-
Weißweinessig500 g
-
neutrales Pflanzenfett (z. B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
6 g
Kalorie
3151 kJ /
752 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
7.4 g
Węglowodany
165 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2016
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Vanille-Sirup
1 Std.
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
1 Std. 30 Min
Birnen-Chutney
50 Min
Zwetschgen-Chutney
50 Min
Rhabarber-Chutney
1 Std. 30 Min
Kirsch-Ketchup
1 Std. 25 Min
Rhabarber-Konfitüre
30 Min
Kirsch-Gewürz-Chutney
30 Min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 Min
Trauben-Chutney
25 Min
Scharfe Pflaumensauce
50 Min
Quittenchutney
55 Min