Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Wasser
- 20 g Sonnenblumenöl
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 TL Salz
Belag
- 150 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 100 g Katenschinkenwürfel
- 20 g Sonnenblumenöl
- ¾ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 250 g Frischkäse
- 2 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1280 kJ / 306 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nudelpuffer mit Radieschenquark
1 godz.
Sauerkrauttaler
2 Std. 20 Min
Käseecken zum Zupfen
1 Std. 50 Min
Kartoffelpuffer-Roulade auf dem Blech
2h
Kartoffel-Käse-Hörnchen
40 Min
Snacklettes mit Porree und Landjägern
1 godz.
Brotkranz mit Eiern
2 Std. 20 Min
Flammkuchenschnecken am Stiel
1 Std. 50 Min
Brotknöpfle
35p
Käse-Kräuter-Striezel
1h 35min
Flammküchlein
1 godz. 20 min
Ajvar-Röllchen
2 Std. 20 Min