Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Milch
- 10 Eier (Größe M)
- 80 g Zucker
- 10 g Vanillezucker
- 2 EL Mandelblättchen (opcjonalnie)
- 80 - 100 g Rosinen
- 1 EL Zimt, gemahlen zum Bestreuen
- 1 EL Zucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1589 kJ / 379 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Marillen-Limes
25 Min
Himbeer-Zitronen-Gelee
55 min
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
1 Std. 5 Min
Erdbeer-Limes
5 dk
Whisky-Karamelllikör
1 Std. 30 Min
Kirschennektar
2 godz.
Brombeer-Vanille-Sirup
2 Std. 15 Min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20min
Marillennektar
2 godz.
Erdbeermarmelade
25 Min
Ribiselgelee
55 min