Urządzenia i Akcesoria
Oakas (Eierkäse)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Milch1000 g
-
Eier (Größe M)10
-
Zucker80 g
-
Vanillezucker10 g
-
Mandelblättchen (opcjonalnie)2 EL
-
Rosinen80 - 100 g
-
Zimt, gemahlen zum Bestreuen1 EL
-
Zucker zum Bestreuen1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
18 g
Kalorie
1589 kJ /
379 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35 Min
Himbeerzucker
5 Min
Marilleneis
15 Min
Joghurteis
9 Std. 30 Min
Rhabarber-Tomaten-Marmelade
55 Min
Spätsommerkompott
3 Std. 5 Min
Kirschenkompott
1 Std. 35 Min
Ribisel-Apfelessig
4 Std. 20 Min
Suppengrundstock
20 Min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 Min
Löwenzahnhonig (Löwenzahnsirup)
6 Std. 20 Min
Kräuterschöberlsuppe
35 Min