Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 gramů cideru
- 5 hřebíčků
- 30 gramů sušených jablek, kroužky
- 1 vanilkový lusk, rozkrojený podélně
- 1 badyán
- 2 kusy nového koření
- 1 svitek skořice
- 3 kusy kardamomových lusků
- pomerančová kůra, strouhaná z 1 pomeranče, chemicky neošetřeného, bez bílé části
- 90 gramů pomerančového džusu, čerstvě vymačkaného
- 20 gramů třtinového cukru
- jablko (jakéhokoliv typu), na plátky, na ozdobu
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 569 kJ / 135 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hrášková polévka s crème fraiche a křupavou šunkou
1 godz.
Mrkvové smoothie
5 min
Bílá chai horká čokoláda
20 Min
Sorbet z mraženého ovoce
10 min
Omeleta s houbami a vinnou klobásou
50 min
Hráškový krém se šunkovými chipsy
30 Min
Snídaňové smoothie
10 min
Milkshake s burákovým máslem
15 min
Jablečný džus s lávovým efektem
10 min
Zázvorový čaj s ibiškem a kardamomem
30 Min
Mojito
5 min
Svařené víno
10 min