Pstruh s celerovým pyré a omáčkou z potočnice

Pstruh s celerovým pyré a omáčkou z potočnice

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porce

Składniki

  • 1 celer, bulva
  • sůl
  • olej na potření
  • 70 gramů listů potočnice lékařské
  • 40 gramů kostek ledu
  • 15 gramů jablečného octa
  • ½ čajové lžičky dijonské hořčice
  • 50 gramů slunečnicového oleje lisovaného za studena
  • 100 gramů smetany, min. 33 % tuku
  • sůl podle chuti
Dokončení
  • 1 pstruh, čerstvý, vykuchaný lososovitý nebo duhový
  • směs bylinek, čerstvých na podávání

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porce

Białko 36 g
Kalorie 2562 kJ / 610 kcal
Tłuszcz 47 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 11.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...