Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de hojas de perejil fresco
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 chile serrano, sin semillas
- 1 cdita de ralladura de limón
- 80 g de poro, solamente la parte blanca
- 80 g de apio, en trozos (3 cm)
- 250 g de membrillo, pelado y cortado en cubos (3 cm)
- 20 g de vino de Jerez, seco
- 20 g de aceite de oliva extra virgen
- 500 g de calabaza amarilla, pelada, sin semillas y en trozos (4 cm)
- 750 g de caldo de pollo
- 150 g crema (18% grasa), y un poco más para servir
- 1 pizca de sal marina, o al gusto
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- 1 pera, rebanada (5 mm) y remojada en agua con limón
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 552 kJ / 132 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de calabacitas
40min
Crema de zanahoria y jengibre
55min
Sopa de zanahoria y espinacas
35 Min
Sopa de apio
50min
Crema de betabel
40min
Sopa de calabaza con camarones y caviar
25 min
Crema de calabaza rostizada
1h 50 min
Crema de zanahoria con coco y jengibre
30min
Crema de zanahoria, leche de coco y curry
45min
Sopa fría de betabel y yogur
30min
Quenelles con salsa de berros
2 Std. 45 Min
Crema de espinaca
25 min